.

Genel Tanıtım

AMAÇLAR: Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı, öğrencilere başta yangınlar olmak üzere, deprem sel, göçük, patlama gibi afetlerde, olaylara müdahale edebilme, arama-kurtarma ve ilkyardım faaliyetlerini yerine getirebilme konularının ön lisans seviyesinde öğretilmesini amaçlamaktadır.

HEDEFLER: Güncel eğitim teknolojileri ve öğretim yöntemlerini kullanarak sivil savunma ve itfaiyecilik alanında mesleğini seven, teknolojik gelişmeleri takip eden ve kendini geliştirme bilincine sahip, sektörün ihtiyacı olan nitelikleri olan meslek elemanlarını eğitim- öğretim açısından yeterli düzeyde yetiştirmektir.

KAZANILAN DERECE: Sivil Savunma ve İtfaiye Teknikeri

ÜST KADEMEYE GEÇİŞ: Bu programdan mezun olan öğrenciler dikey geçiş sınavı ile üniversitelerin "Acil Yardım ve Afet Yönetimi" ve "Sosyal Hizmet" bölümlerine geçiş yapabilirler.

İSTİHDAM OLANAKLARI: Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programından mezun olanlar; Kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
  • Belediyeler bünyesinde İtfaiye teşkilatlarında,
  • DHMİ kapsamında Havalimanı İtfaiye teşkilatlarında,
  • Limanlar Genel Müdürlüğünde,
  • Organize Sanayi Bölgelerinde,
  • AFAD'a bağlı olan İl Müdürlükleri ve Arama Kurtarma Birliklerinde,
  • İtfaiyecilik Araç Malzeme üretimi yapılan tesislerde vb. gibi çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda istihdam edilebilmektedirler.

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı